De Wereld van de Happy Pear – Stephen & David Flynn

happy pear

Er kwam een uitnodiging voor een lunch in de mailbox. Een lunch bij het Ink hotel in Amsterdam, waar de Ierse tweeling Stephen en David Flynn hun nieuwste Happy pear boek zouden promoten. Ik bevestigde mijn aanwezigheid en ging er ook heen.

Ik was een paar minuten verlaat en begreep dat ik daardoor de excentrieke begroeting was misgelopen die de tweeling voor de gasten in petto had. Ze bleken iedereen die op tijd was te hebben begroet met een synchrone handstand, waarna je met je hoofd tussen hun benen werd gefotografeerd. Beter te laat dan te vroeg, dacht ik bij mezelf.

Je bent een vrolijke peer of niet en als je als tweeling allebei een vrolijke peer bent kun je samen heel gek doen. Samen sta je immers altijd sterker dan alleen. De twee vrolijke mannen met hun peervormige gezichten droegen allebei een roze knickerbocker en hun blote voeten waren gestoken in bootschoentjes. Ik kreeg van beiden drie klapzoenen op de wangen en ze vonden mijn handen koud. Ja, het vroor buiten, mijn verbazing over hun roze knickerbockers namen ze voor kennisgeving aan.

The happy pear is de merknaam van de Flynnbroers. Onder die naam runnen ze in Ierland eetcafés en groentewinkels. Met een big smile op hun face bloggen ze, leveren ze filmpjes op het YouTube kanaal van Jamie Oliver en zijn ze ook nog eens de bestverkopende kookboekauteurs van Ierland. Vier miljoen mensen wonen in Ierland, ze verkochten er al ruim 100.000 boeken. O ja en ze zijn, hoe kan het ook anders in deze tijd, helemaal vegan. Het veganisme is de huidige opmaat voor geluk.

We kregen dan ook een veganistische lunch voorgeschoteld. Vooraf een kom waterkerssoep met een flinke schep gemalen noten; voor mij al genoeg calorieën voor de hele dag. Daarna volgde een groentelasagne waarin plakken knolselderij werden gebruikt in plaats van pastavellen, om het geheel glutenvrij te krijgen. Ook hier overheen een dikke laag cashewnotenroom. Na het eten van de helft van mijn portie kon ik geen pap meer zeggen.

Het toetje moest toen nog komen. Chocoladetaart, gemaakt van onder andere: dadels, pecannoten, cashewnoten, agavesiroop en kokosolie. Na deze lunch was ik uit volle overtuiging zeer gelukkig dat ik geen veganist ben. Ik zou het helemaal niet aankunnen om dagelijks zo zwaar te eten. Zo brachten de gelukkige peren mij ook weer geluk. We hebben niet allemaal een Valentijn nodig om ons gelukkig te voelen.

Titel: De wereld van de Happy Pear
Auteurs: Stephen & David Flynn
Uitgeverij: Scriptum
ISBN: 9789463190848
Prijs: €24,95