Koken Met Shane – Shane Kluivert

koken met shane

Niks heb ik nagelaten om me te verdiepen in Shane Kluivert, het allerschattigste zoontje van Patrick (en Rosanna) die met veel bombarie de afgelopen week een kinderkookboek lanceerde. Op YouTube video’s bekeken waarin Shane voordoet hoe je de recepten klaar moet maken, zijn levensverhaal gelezen – dat natuurlijk vrij overzichtelijk is, de jongen is immers pas 10 jaar – en jawel, ik heb de Privé gekocht omdat groot op de cover stond dat het magazine exclusief het eerste interview met hem had mogen houden. Dus nu kan voor op de krant met grote letters: Exclusief! De eerste recensie van het kookboek van Shane!

Mijn eerste zelfgekochte Privé gaf mij erg veel informatie in een keer: Lenie ’t Hart zet haar man op straat en Twan Huys is verwikkeld in een ‘love mysterie’. Jaja, het is me wat allemaal.

‘Waarom iedereen houdt van Shane’ staat in rode koeienletters bij het artikel. Na het zien van de filmpjes op YouTube snap ik dat wel. Het is een ontwapenend lief jongetje die goed uit zijn woorden komt en de camera houdt duidelijk van hem. Hij is er geknipt voor. In een verbijsterend lege, kleine keuken staat hij met pannen te rommelen en groenten die kant-en-klaar gesneden op een bord liggen over deegbakjes te verdelen. Hij is bezig met de minipizza. Hij kookt tomaten in een pan water, wil die pan leeggieten in een blender maar dat wordt hem duidelijk afgeraden. Knip in het beeld. Hij pakt een schuimspaan en haalt daarmee de tomaten uit de pan kokend water. Die gaan vervolgens in de blender. Heeft hij een bord nodig om iets op te leggen, dan blijkt er gelukkig precies 1 bord in de kast te staan.

Het is een kinderkookboek en daar zijn er niet zo veel van, dus elk boek is welkom. Kinderen moeten immers goed eten en een goede manier om ze dat te leren is ze zelf te laten koken. Dat er dan een kindsterretje wordt aangetrokken om de recepten aan de man te brengen kunnen we alleen maar toejuichen. In het colofon staat dat de receptuur afkomstig is van Shane Kluivert i.s.m. Sabine Koning. Ik denk dat het eerder andersom is. Koning is van de site ohmyfoodness.nl en op deze site staan veel vergelijkbare reepten.

Als ik zo in de Privé en de overige media lees over de jonge Kluivert, houdt hij als topspelertje bij de jeugd van Barcelona, naast zijn school en andere verplichtingen echt niet heel veel tijd over om ook nog eens dagelijks het diner te koken voor zijn familie.

Het geeft allemaal niks, laten we alleen wel hopen dat hij ook nog een beetje van een ‘normale’ jeugd mag genieten. En geef die jongen alsjeblieft een goed geoutilleerde keuken als hij zo graag kookt.

 

ISBN 9789021568003
Prijs €20,-