Uitgeverij

Uitgeverij De Kookboekhandel geeft in samenwerking met specialisten in hun vak kookboeken uit die bijzonder zijn.
Wij geven ook advies over het maken van kookboeken.

De Banketbakker (nieuwe editie)

de nieuwe banketbakker10 november is het precies tien jaar geleden dat De Banketbakker verscheen. Tot grote vreugde van Cees Holtkamp en Jonah Freud groeide het uit tot een klassieker. Er zijn inmiddels 50.000 exemplaren van het boek gedrukt en in menig huishouden en bij de professionals staat het boek als naslagwerk in de kast.

Vanwege het tienjarig bestaan van het boek zal 18 november een compleet herziene uitgave verschijnen. De fotografie is vernieuwd, er zijn koekjesrecepten aan het boek toegevoegd en het boek heeft een compleet nieuwe uitstraling.

Wat hetzelfde is gebleven is de rest van de inhoud en de prijs.

Het boek is te bestellen via het Centraal Boekhuis of rechtstreeks bij uitgeverij De Kookboekhandel.

ISBN: 9789082543773

Verkoopprijs: € 35,-

Dutch pastry

dutch pastryEen compilatie recepten uit De Banketbakker en koekje in het Engels.

Prijs: €19,95

ISBN: 9789082543766

De Oude garde

receptkaart_doosje.indd

Door Gidi van Liempd opgetekende recepten van 11 Nederlandse chefs-koks die aan de wieg stonden van de huidige gastronomie in Nederland. Fijne lijntekeningen en uitgeschreven recepten. Geen boek maar een box met 52 kaarten. Kleine oplage, collectors item.

Prijs: € 39,95

ISBN: 9789082543728

De Kleine Banketbakker

de kleine banketbakker

Bijna 50 recepten van Cees Holtkamp (en een paar van Jonah Freud) voor iedereen vanaf 5 die graag de lekkerste koekjes, toetjes en taartjes zelf wil maken.

ISBN: 9789080568471

15,-

Lekker Joods

Boekje gemaakt in samenwerking met het Joods historisch Museum. In het boekje de geschiedenis van de Joodse keuken in Nederland en meer dan 40 recepten.

ISBN: 9789080568402        Uitverkocht!

De Banketbakker

banketbakker

De banketbakkker ‘Cees Holtkamp’ geeft meer dan 300 recepten van deze klassiek geschoolde banketbakker. Een culinaire biografie in de vorm van recepten. Van tarte Tatin tot garnalenkroket en van chipolatapudding tot speculaaspop. Allemaal recepten die banketbakkers met een klassieke opleiding tot in de puntjes moeten beheersen.
Cees Holtkamp heeft de recepten aangepast en uitgetest in de huiselijke sfeer. Hierdoor is de receptuur niet alleen toegankelijk voor de professionele banketbakker maar kan ook iedereen die thuis de lekkerste desserts, gebak, koekjes of kroketten wil maken er mee uit de voeten.
Het is meer dan vijftig jaar geleden dat er een Nederlands banketbakkersboek verscheen.

Titel: De Banketbakker
Auteurs: Cees Holtkamp & Jonah Freud
Uitgeverij: De Kookboekhandel
Uitverkocht vervangen door nieuwe editie met ISBN: 9789082543773
ISBN: 9789082543773

Absolutely Jean Beddington

“Als je autodidact bent, kijk je anders tegen de culinaire cultuur aan. Er zijn voor mij minder regels, minder do’s en dont’s. Ik heb geen last van hokjes.”

Het nieuwe boek van uitgeverij De Kookboekhandel: Absolutely Jean Beddington Jean is dit jaar dertig jaar chef en heeft onlangs haar zestigste verjaardag gevierd, nog steeds staat zij onvermoeibaar en even enthousiast iedere dag achter de “kachel” in haar eigen restaurant Beddington’s. Tijd voor een boek, dachten we. “Waarom nog een kookboek?” vroeg Jean zich af, “er is al zo veel”. Omdat Jean anders is, bijzonder is, een lady chef is en een verhaal te vertellen heeft. Ze is uniek in haar recepten, in haar levenswijze en in haar bereiding van niet altijd voor de hand liggende ingrediënten.

Het boek heeft een unieke uitstraling die zelden bij een kookboek te zien is geweest. Het ontwerp is van de steilmeister San Ming en de fotografie van Sigurd Kranendonk. Het boek geeft meer dan 130 recepten voor zowel de beginnende als de professionele kok.

Titel: Absolutely Jean Beddington
Auteur: Jean Beddington & Jonah Freud
Uitgeverij: De Kookboekhandel
Verkoopprijs: uitverkocht
ISBN: 9789080568440

U kunt het boek bestellen bij de Kookboekhandel Amsterdam. Het boek kan opgestuurd worden.

Volkorenbrood.nl

Ze staan wel bekend als de beste volkorenbakkerij van Nederland. Bij Hartog’s Volkoren Bakkerij en Maalderij in Amsterdam staan de mensen in lange rijen te wachten tot ze een heerlijk ovenvers volkorenbrood onder de arm hebben.

Na het grote succes van ‘Koekje’ komt uitgeverij De Kookboekhandel nu met een nieuwe uitgave. Wederom is een samenwerking aangegaan met een gerenommeerd ambachtelijk bedrijf. Bij Hartog’s Volkoren Bakkerij en Maalderij wordt al meer dan 100 jaar volgens hetzelfde recept volkorenbrood gebakken. Hartog staat voor volkoren, ambachtelijkheid en natuurlijke producten. In het boek staan uiteenlopende recepten voor het bakken met volkorenmeel, van volkorenbrood tot challe en van ontbijtkoek tot croissant. Of het nou zoet of hartig is alle receptuur heeft volkorenmeel als basis. Volkorenbrood.nl is het eerste boek van Nederlandse bodem waar volkorenmeel het uitgangspunt is.

Met het boek Volkorenbrood.nl kan iedereen nu thuis zelf aan de slag. De titel volkorenbrood.nl staat niet alleen voor het authentieke Nederlandse product. Het is tevens de website waar men naar toe kan gaan om filmpjes te bekijken waar de technieken voor het bereiden van de recepten worden uitgebeeld.

Ontdek met dit boek dat iedereen overal brood kan bakken, voel het deeg onder je handen veranderen, beleef de geur van versgebakken brood in je keuken en geniet ervan!

Titel: Volkorenbrood.nl
Auteur: Nicole Willemse
Vormgeving: Kasia Wozniak
Fotografie: Keesnan Dogger
Redactie: Jonah Freud & Marianne van Oeveren

Verkoopprijs: Uitverkocht

Koekje

Klassieke Nederlandse koekjes van Cees Holtkamp
Nieuwe Nederlandse koekjes van Kees Raat

De klassieke banketbakker Cees Holtkamp heeft zijn bedrijf aan de Vijzelgracht in Amsterdam enkele jaren geleden overgedragen aan zijn dochter en schoonzoon. Zijn vakmanschap is van heel hoog niveau. Een banketbakker die er niet op los experimenteert maar juist het klassieke repertoire tot in de puntjes beheerst. In dit boek geeft hij de receptuur van 50 klassieke Nederlandse koekjes, van Alkmaarse tot Zwolse jongens en van Jan Hagel tot stroopwafels. Koekjes die onderdeel zijn van ons cultureel erfgoed, koekjes met een verhaal en koekjes als verzetsdaad. Bovenal koekjes als lekkernij, bij de koffie of thee of als zout koekje bij de borrel.

De innoverende chocolatier Kees Raat uit Amsterdam heeft de uitdaging aangenomen om 50 geheel nieuwe Nederlandse koekjes te bedenken. Hij is aan het experimenteren geslagen en geeft met zijn creaties een geheel nieuwe invulling van de koektrommel. Van Alkmaarse kaaskoppen tot zoethout-lollykoeken en van Amsterdamse kaantjes tot zeewierstengels. Koekjes als lolly’s, om te dippen, te besmeren en als hartige lekkernij. De diepgewortelde Hollandse koekjescultuur krijgt hiermee een geheel nieuwe dimensie.

Uitverkocht!